Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Tahin Pekmez oranı ne olmalı?

Tahin Pekmez oranı ne olmalı?

Pekmez en fazla üzümden elde edilse de, andız,hurma, keçi boynuzu, dut gibi değişik meyvelerden de elde edilebilir. Her ikisinin sağlık açısından faydaları küçümsenemez.

Kahvaltıların vazgeçilmezi tahin pekmez karışımı, tahini tek başına yiyemeyenlerin ya da pekmezi tek başına tüketemeyenlerin en sevdiği ikili! Türk toplumunca severek tüketilen yemeklerden sonra tatlı niyetine bile yenilen tahin pekmez karışımı belli oranlarda birleştirmek tadılan zevki de arttırıcı bir unsurdur. Tahin pekmez karışımı nasıl hazırlanır? Tahin hangi pekmezle karıştırılır? Tahin pekmez karıştırılırken hangi oranlarda hazırlanmalıdır? Tahin pekmez tüketirken nelere dikkat edilmelidir? İşte size altın öneriler ve tüm sorularınızın cevabı:

 

Tahin pekmez  oranı, susamdan yapılan tahin, pekmezle birlikte sıkça tüketilir. Bunun oranı iyi ayarladığında oldukça lezzetli ve besleyici bir besin ortaya çıkar. Pekmez en fazla üzümden elde edilse de, andız,hurma, keçi boynuzu, dut gibi değişik meyvelerden de elde edilebilir. Her ikisinin sağlık açısından faydaları küçümsenemez. Özellikle kış aylarında aranan bir besin haline gelmiştir.

 

Çocuklarda tahin pekmez karışımı nasıl hazırlanmalı
Çocuklara tek seferde tahin yedirmek mümkün olmayabilir, acımtrak bir tadı olan susam yağından yapılma tahinin çocukların büyüme ve gelişmesine katkıda bulunduğu da gerçektir. Çocuklara tahin yedirmek için tahin pekmez karışımını kullanarak hatta bu karışımın kahverengi rengini çikolata gibi düşünmelerini sağlayarak yedirmeniz daha kolay olacaktır. 1 ölçek tahine 2 ölçek pekmez katararak tahin pekmezinizi oluşturun. Kahve rengin ağır basması mühim

 

Tahin pekmez saklanırken dikkat edilmesi gerekenler
Tahin pekmez karışımı buzdolabında, ağzı kapalı bir şekilde saklanmalıdır. 3-4 gün süre zarfında tahin pekmez karışımını tüketmenizde fayda vardır. Buzdolabı ortamında tahin pekmez karışımını saklamanız sonunda tadında farklılaşma ve bozulma da olabilir. Bundan dolayı tahin pekmez karışımını en fazla 5 gün içinde bitecek kadar hazırlamalı ve saklama süresini uzatmamalısınız.

 

Sağlıklı olduğunu düşünerek ölçüyü kaçırmayın
Soğuk havalarda akla gelen ilk lezzetlerdeni pekmez, pekmez denildiğinde de akla ilk gelen ise tahindir. Sağlık açısından çok faydalı tahin ve pekmezi tek olarak sevmeyenler karıştırarak yemeyi tercih eder. Enerjisi oldukça yüksek tahin ve pekmezle beslenme sınırlandırılmalı, mümkünse 2 tatlı kaşığı aşılmamalıdır.

 

Tahin pekmez oranı nasıl ayarlanır?
Tahin pekmez oranı kişilerin kendi zevklerine göre ayarlanabilir. Fakat genellikle % 25 tahin, % 75 ise pekmez olarak bir karışım hazırlanır. Tahin pekmez hem besleyiciliği ile hem de acıkmayı engellemesiyle bilinir. Eğer altın oran şeklinde tabir edilen karışım sağlanabilirse, çok lezzetli bir besin ortaya çıkar. İçeriğindeki vitaminler, antioksidanlar vücudu dinç tutar ve kışın tüketildiğini soğuktan korunmayı sağlar. Tahinin içeriğinde % 55-60 oranında yağ bulunduğundan, vücuda enerji veren özelliğe sahip olur ve yağ asitlerinin oluşmasını sağlar. Pekmezin zengin demir içeriği, kalsiyum içeriği her yaştan kişiye önerilir.

Kampanyalar
Kampanyalar