Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Nar ekşisi nasıl yapılıyor

Nar ekşisi nasıl yapılıyor

Artık herkes doğal ve katkısız ürünlerden uzaklaşıyor. Bir çok temel besinde olduğu gibi nar ekşisinde de türlü katkı maddeleri bulunmakta.

Hatta marketler de bulacağınız nar ekşisinin içinde nar olmadığını unutmayın. Doğala özdeş nar aroması ve glikoz şurubu ile yapılan nar ekşileri pazarı ele geçirmiş durumda. 

Şimdi size evde yapabileceğiniz nar ekşisi tarifi verelim,

Öncelikle 2 kiloluk ekşi nar alıyoruz, 2 kg nardan yaklaşık 150 ml nar ekşisi elde edebilirsiniz.Narları üzerinde beyaz kalmayacak şekilde ayıklayalım. Eğer beyaz kısımları kalırsa tadı acı olur. Sonra ince bir tülbent içine koyup elimizle ve sert bir cisimle bastırarak suyunu çıkartalım.

Nar suyunu çelik bir tencereye koyalım, kısık ateşte ara ara karıştırarak pekmez kıvamına gelene kadar karıştıralım. Üzerinde oluşan köpükleri belli aralıklarla alın.

Tencereden bir yemek kaşığı alıp bir tabağa koyup soğutalım, koyulaşıyorsa kıvamı olmuş demektir.

Nar ekşisini ocaktan alıp soğumaya bırakalım, daha sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım. Buzdolabında uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.

Nar ekşisini fırında da yapabilirsiniz. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ocakta pişirirken yaptığımız işlemleri yaparak fırında da hazırlayabilirsiniz. 

 

Kampanyalar
Kampanyalar