Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Kuru İncir Reçeli Yapımı

Kuru İncir Reçeli Yapımı

Kuru İncir Reçeli, İncirin bol yetiştirildiği Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir.

Mersin Silifke bölgesinde de özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu bölgelerde yapılmaktadır. Çok lifli bir besin olan incir A, C ve B vitaminlerinin yanında sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından oldukça zengindir. Özellikle kuru incirde omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur.Hem Sağlıklı hemde lezzetli bu tarifi evinizde pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Tatlıya düşkün olanların denemesi gereken lezzetlerden biri olan kuru incir reçeli, yoğun tadı ve kıvamı ile aklınızı başınızdan alabilir kuru inciri sizler için hazırladık.

Kuru İncir Reçeli için malzemeler : 
1 buçuk kilogram kuru incir
1 kilogram toz şeker
2 buçuk litre su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı susam
1 adet küçük limon

Kuru İncir Reçeli Tarifi : 

Öncelikle hazırlamış olduğumuz incirleri bol su ile güzelce yıkayalım. Daha sonra bir süzgece koyarak sularının iyice süzülmesi için belirli bir süre bekleyelim. Suyu süzülen incirleri küçük parçacıklar halinde doğrayalım. Bu arada ocakta tencere içinde suyu 20 dakika kaynatalım. Kaynayan suyun içine toz şekeri ilave edelim. İncirleri de ekledikten sonra 45 dakika kaynamaya bırakalım. Kaynayan bu incirlere bir kaç damla limon suyu ilave edelim. 

On dakika daha kaynatıp reçeli ocaktan alın ve dinlenmesi için bir kenara bırakın. 

Yarım su bardağı ile susamları kavurun. Ve reçelin üzerine ilave edin. Bu reçele güzel bir tat verecektir. 

Reçelimizi bir kaç saat soğumaya alalım. Daha sonra kavanozlara koyarak muhafaza edelim.

Afiyet olsun.

Kampanyalar
Kampanyalar