Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Kapari Reçeli

Kapari Reçeli

Kaparinin en ideal tüketim şekli aşırıya kaçmadan reçel olarak tüketimidir. Reçel haricinde salamura olarak da hazırlanır.

Kapari bitkisinin birçok faydası bulunmaktadır. Ancak tüketiminde çok dikkatli olunmalıdır. Aksi halde fayda yerine zararları ile karşı karşıya kalınabilir. Kapari zehirleyici etkisi olan bir bitkidir. Kaparinin en ideal tüketim şekli aşırıya kaçmadan reçel olarak tüketimidir. Reçel haricinde salamura olarak da hazırlanır.

 

Kapari içeriğinde kuersetin ve kaempeferol etken maddeleri bol miktarda bulunmaktadır. Sağlık açısından pek çok önemli faydaları bulunan bu iki madde, güçlü birer antioksidandırlar ve serbest radikallere karşı vücudu savunmaktadırlar. Kuersetin ve kaempeferol birer flavonoid örnekleri olup bilim adamlarınca P vitamininin tanımlanmasında kullanılmışlardır. Bilindiği gibi P vitamini gençlik vitamini olarak değerlendirilmektedir. P vitamin grubu, ciltte kalojen üretimini arttırmaktadırlar. Vücudun kalojen üretimini durdurması, yaşlılığın ana sebeplerinden biridir.

 

Kapari Reçeli nasıl yapılır?

Kapari reçeli için malzemeler

1 – Mayalanmış Kapari meyvesi 1 kg

2 – Pancar Şekeri 1,25 gr şeker

3 – Limon suyu 1 adet

4 – Portakal suyu 4 adet 0,25 litre

5- Cubuk Tarçın 1 adet

6- Su 0,75

Kapari Reçeli hazırlanışı

Mayalanmış kapari , 5 gün su değiştirilerek tatlandırılır. Tencereye su , portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi konulur. Çok az kaynatılır ve kapariler ilave edilir. Kapari ile sıvılar kaynadıktan sonra şeker ile Çubuk tarçın ilave edilir. Reçel pişme kıvamına gelince limon suyu ilave edilir. Tencereden alınır ve sıcak dolum yapılarak saklanır. (mayalanmamış kapari ile asla reçel yapmayın) Kapari reçeliniz hazır, afiyet olsun

Kampanyalar
Kampanyalar