Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Hünnap nedir? Hünnap Yararları Nelerdir?

Hünnap nedir? Hünnap Yararları Nelerdir?

Ülkemizin Ege ve Akdeniz sahil şeridindeki illerinde kendiliğinden yetişen bir meyve olan hünnap; farklı şehirlerde çiğde, hünnap gibi isimlerle de bilinir.

Ülkemizin Ege ve Akdeniz sahil şeridindeki illerinde kendiliğinden yetişen bir meyve olan hünnap; farklı şehirlerde çiğde, hünnap gibi isimlerle de bilinir. Kendiliğinden çoğalabilir, kültür çalışması yapılmasına ihtiyaç duymaz.

Hünnap meyvesinin birçok faydaları vardır. Zorlu hava koşullarına ve kendisine zarar verebilecek böceklere karşı dayanıklı olduğu söylenebilir. Bu sebeple toprak kayması ile mücadele çalışmalarında kullanılır. Hünnap ağacı, meyvelerinin yanı sıra dalları ve kabuklarıyla da geleneksel tıpta kullanılmış bir bitkidir.

Hünnap ağacı, nisan başından mayıs sonuna kadar sarı renkte çiçekler açar. Meyvesi iğdeye benzer, koyu kırmızı rengindedir. Meyvesini ilk defa yiyenler tadını elmaya benzetir.

Besinler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımıza birçok fayda sağlar. Halk arasında doktor olarak hünnap ağacının meyvesi son dönemlerde Türkiye'de oldukça tüketiliyor. Diğer isimleriyle çiğde ya da innabi olan mucizevi besin ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor.

Hünnap meyvesi hakkında dünya genelinde çok sayıda araştırmalar yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise bu meyvenin tam bir sağlık kaynağı olduğu yönünde. Yapılan araştırmalar hünnap meyvesinin kanseri önleyebilecek özelliklere sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Hünnap, saponinler, polisakkaritler ve flavonoidler olarak bilinen bileşikleri içeriyor. Bu zengin içeriği sayesinde ise doğal bir sakinleştirici görevi görüyor.

Hünnap tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı. A vitamini bakımında da bir hayli zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Bağırsak sorunlarına iyi geliyor. Kabızlık problemini tedavi ediyor. Hünnap, potasyum açısından da bir hayli zengin.

1 fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacımızın yaklaşık % 15'ini karşılıyor. Araştırmalara göre hünnap, doğal bir antidepresan.

Hünnap nasıl tüketilir?

Hünnap meyvesi, çay şeklinde tüketilebilir.

Meyvesi yaş ya da kurutulmuş halde ara öğünlerde yenebilir. 

Öte yandan hünnap meyvesinin reçelini de yapabilirsiniz. 

 

Katkısız hünnap sirkesi almak için tıklayın

Kampanyalar
Kampanyalar