Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Doğal Ürünler Marketi Silifkesepeti

Doğal Ürünler Marketi Silifkesepeti

İnsanlar şehirlere bu kadar göç etmeden önce kendi besinleri kendileri hazırlıyordu. Hemde kendi yetiştirdikleri bahçelerden topladıkları meyve ve sebzelerden.

İnsanlar şehirlere bu kadar göç etmeden önce kendi besinleri kendileri hazırlıyordu. Hemde kendi yetiştirdikleri bahçelerden topladıkları meyve ve sebzelerden. Doğal ürünlerle geleneksel yöntemlerle. Geleneksel yöntemlerle üretilmiş olan bu ürünler hem sağlıklı hemde lezzetliydi. Büyükşehirlere göç eden insanlarda uzun bir süre ihtiyaçlarını köylerdeki akrabalarından temin etmeye devam ettiler. Köylerdeki nufus daha da azalıp tarım konusunda gerilemeye başladığımızda gıda endüstrisi işin içine girdi.

 

Peki bu endüstri bize ne yaptı? Bugün büyük marketler de satılan nar ekşisi, reçel,marmelat gibi ürünlerin içine kıvam arttırıcı, glikoz şurubu gibi katkı maddeleri koymaya başladı. Daha sonra ürünlerin içinden ürüne adını veren meyveyi çıkarttı ve labaratuarda ürettiği özdeş aromları koydu. Örneğin nar ekşisi almak için markete gittiğinizde içinde nar olmadığını nar tadı veren özdeş bir aroma olduğunu göreceksiniz.

 

Ürünlerin son kullanma tarihlerini uzatmak içinde içerisine çeşitli katkı maddeleri eklediler. Ve böylece lezzetlerimiz birer birer yok olmaya başladı. Yani insana ve doğaya saygı her geçen azalmaya başladı. 

 

Peki doğal ürünler tüketerek doğal beslenme nedir? Doğal beslenme diğer bir deyişle organik beslenme, sağlıklı yaşamın en temel ilkelerinden bir tanesidir. Günümüzde doğal ürünlere ulaşımın zor olması ve şehir hayatının insanları hazır ürün tüketimine teşvik etmesi sebebiyle doğal beslenme alışkanlığı günden güne azalmaktadır. Buna paralel olarak obezite ve bir çok kronik hastalık hızla artmaya devam etmektedir. Kırsal kesimde genel olarak daha uzun ve sağlıklı yaşam sürülmesinde şüphesiz en büyük etken organik beslenme alışkanlığıdır.

 

Doğal ürünler tüketerek içerdikleri antioksidanlar nedeniyle kanserden korunabilirsiniz. Birçok kronik hastalıktan da korunuzsunuz. Doğal ürünler tarım topraklarının daha az kirlenmesini sağlar ve tarımda çalışanlarında sağlıklarının korunmasını sağlar.  

 

Doğal ürünler kimyasal madde içermedikleri için vücutta kimyasal madde birikimi ile organ hasarını engeller. Şunu sakın unutmayın doğanın bize değil bizim doğaya ihtiyacımız var.

 

İşte tam bu noktadan hareketle Silifke Sepeti olarak biz insanlara ve doğaya saygı göstermek adına, geleneksel yöntemlerle ve katkısız doğal ürünler üretiyoruz. Glikoz şurubu başta olmak üzere hiç bir katkı maddesi eklemeden annelerimizin yaptığı gibi ürünler üretiyoruz. Sadece doğal ürünler değil aynı zamanda yöresel lezzetlerde hazırlıyoruz. Katkısız reçeller ve marmelatlar, şekersiz pekmezler ve ekşiler, geleneksel yöntemlerle hazırlanmış turşular yapıyoruz ve bu doğal ürünleri sizin beğeninize sunuyoruz. 

 

 

Kampanyalar
Kampanyalar