Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Çörek otu yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Çörek otu yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Bu önemli yağların içinde faydaları ile ön plana çıkan çörek otu yağı gün geçtikçe çok daha fazla alanda kullanılıyor. İşte çörek otu yağının faydaları

Sağlıklı beslenme konusunda, bitkisel destek alanında onaylanmış faydaları ile her geçen gün çok daha fazla ürünle tanışıyoruz. Tabii aslında doğanın mucizevi olarak bizlere sunduğu ürünleri de kullanmaya başladıkça çok daha faydalı ve de doğal olduklarını görüyoruz.

Bu önemli yağların içinde faydaları ile ön plana çıkan çörek otu yağı gün geçtikçe çok daha fazla alanda kullanılıyor. Çörek otu yağının temal maddesi olan çörek otu; içerdiği güçlü vitaminler, mineraller, aktif maddelerle bilim, tıp ve kozmetik dünyasının en çok kullandığı malzemelerden biri. Çörek otunun %21’i protein,% 38’i karbonhidrat, % 35’i ise bitkisel yağdır. Hem doğal bir antioksidan, hem de farmakolojik etkilere sahip olan çörek otu, hem yiyeceklerle birlikte hem suyun içine atılıp direk içmek suretiyle kullanılabilir. 

 

Çörek otu hangi vitaminleri içeriyor?
Çörek otu; A, B1, B2, B6, C ve H vitaminleri bakımından zengin olduğu için cildi, saçı, metabolizmayı korur, besler ve güçlendirir.

 

Çörek otu hangi mineralleri içeriyor?
Çörek otu; selenyum, çinko, magnezyum, demir gibi mineralleri içinde barındırır ve thymol (antiseptik bir madde) türevi bir bileşim içerir. Bu sayede üzenli olarak tüketildiğinde hem vücudu hastalıklara karşı korur hem de zararlı bakterileri, mikroorganizmaları vücuttan uzaklaştırarak enfeksiyon, iltihap oluşumunu önler.

 

Çörek otu hangi aktif maddeleri içeriyor?
Çörek otu aktif madde olarak; thymoquinon, uçucu olmayan yağlar ve nigellon içermektedir. İçeriğindeki bu maddelerle çörek otunun her derde deva olduğunu söylemek mümkün.

Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir?

Yeni başlayanlar, 2 hafta boyunca günlük 3 kez bir çay kaşığı; sonrasında günde 1 veya 2 kez 1 çay kaşığı olarak öneriliyor. Ayrıca kapsül formunda da alınabilir. 2 kapsül, bir çay kaşığı miktarına eşittir.

Soğuk pres şeklinde üretilen, koruyucu ve katkı maddesi olmayan ve karışım yağ içermeyen çörek otu yağı tercih edilmelidir. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Bazı çörek otu yağları çiçek yağıyla karıştırılıp satılmaktadır. Sağlık açısından bu tür ürünlerin yararı yoktur. Kalitesinden emin olunmayan ürünler kullanılmamalıdır.

 

Kampanyalar
Kampanyalar