Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Yeşil Erik Kaç Kalori

Yeşil Erik Kaç Kalori

Yeşil erik hasretle beklenen meyvelerin başında gelir. Yeşil erik baharın geldiğinin habercisidir.

Lezzeti yanında sayısız faydası vardır. Öncelikle Yeşil Erik; C ve A vitamini, potasyum, bakır mineralleri, lif açısından iyi bir kaynaktır. İçeriğindeki maddeler sayesinde bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlamaktadır.

Bir porsiyon yeşil erik(100 gramında) 47 kalori vardır. Bir tane orta boy yeşil erik(20 gram) 9.5, bir adet büyük boyu yeşil erik(40 gramında) 19 kalori bulunur. Bir küçük yeşil erik 10 gram yapar. Bu da 5 kalori(kcal) eder.

Yeşil erik vitaminler açısından çok zengindir. Yeşil erik bol miktarda C vitamini içerir. Göz ve cilt sağlığında büyük görevleri olan A vitamini, kanın akışkanlığında görevli K vitamini, osmalit basınç ve su dengesini sağlayan sodyum, potasyum minerali, stres karşıtı mineral olan magnezyum da erikte önemli ölçüde bulunuyor. Ayrıca Kalsiyum da içeren erik, demir açısından da oldukça zengin.

YEŞİL ERİK KİLO VERDİRİR
Yeşil erik kan şekerini dengeler. Yeşil erik, bu özelliğiyle kilo verdirir ve ara öğünler için çok ideal bir meyvedir.

YEŞİL ERİK BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Yeşil erik içerdiği yüksek oranda C vitaminiyle bağışıklığı güçlendirir

YEŞİK ERİK SARKMALARI ÖNLER
Diet yapmayı düşünenlerin en büyük korkusu kilo verdikten sonra vücütlarında sarkma olmasıdır. Yeşil erik C vitamini açısından zengin ve bağ dokusunu güçlendiren meyvelerle beslenmek hem sarkmaları önler hem de cildin genç kalmasını sağlar.

YEŞİL ERİK KANSIZLIĞI GİDERİR
Yeşil eriğin faydaları arasında demir ve kalsiyum içermesi vardır. Sağlıklı beslenme eşliğinde günde bir avuç yeşil erik yiyerek kansızlığın üstesinden gelebilirsiniz.

 

 

 
Kampanyalar
Kampanyalar