Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Şekerlenmiş reçel nasıl düzeltilir

Şekerlenmiş reçel nasıl düzeltilir

Kahvaltı denince akla ilk gelenlerden biri reçeldir. Reçel olmadan kahvaltı sofrası eksik gibidir.

Kahvaltı denince akla ilk gelenlerden biri reçeldir. Reçel olmadan kahvaltı sofrası eksik gibidir. Güzel ve kıvamında yapılan reçeller hem lezzet hem de görüntü açısından tatmin edici olur. Reçel fazladan ekmek yedirse de mis kokusu ve bir çok çeşidiyle yaz kış ayrı bir sevinç kaynağıdır. Hatta meyve yemeyen insanlar için bile reçelin ayrı bir yeri vardır. Kiraz, çilek,kayısı, vişne gibi çok bilinen reçellerin yanında kuru incir reçeli, yeşil incir reçeli, kapari reçeli, şeftali reçeli, limon kabuğu reçeli, portakal kabuğu reçeli, ceviz reçeli, kivi reçeli, zeytin reçeli, karpuz kabuğu reçeli, patlıcan reçeli, turunç reçeli, bergamot reçeli, böğürtlen reçeli gibi sayısız çeşidi vardır.

 

Reçel Yapımının Püf Noktaları

 

Reçelleri mutlaka mevsiminde alınan taze meyve ve sebze ile hazırlamanız gerekmektedir.Olgun ve diri olmasına dikkat edin. Ezik ve çürük olmamasına özen gösterin. Böğürtlen, dut, ahududu, çilek gibi meyveleri toplandığı gün reçel yapmalısınız. 

 

Meyveler tarım ilaçlarından arındırılmak için bir saat kadar sirkeli su da bekletilmeli.

 

Reçeli mutlaka içme suyu ile yapmalısınız. Kireçsiz, klorsuz ve dinlenmiş bir su ile hazırlanmış reçel ayrı bir lezzetli olacaktır.

 

Reçel için kullanılan meyvelerin şekeri yeterli gelmediği için reçele şeker eklenir. Reçelin kaynamasının sonuna doğru şekerlenmemesi için limon tuzu veya limon suyu eklemelisiniz. 

 

İdeal şeker oranı, reçel için kullanılacak meyve miktarının 1,5 katıdır.

 

Fazla koyulaşan reçel yanık kokabilir bu da içindeki meyvenin kokusunun yok olmasına neden olur.

 

Şekersiz reçel hazırlamak isterseniz pekmez kullabilirsiniz.

 

Kayısı, çilek, kiraz gibi meyvelerin reçeli yapılacağı zaman şeker ölçüsü az tutulmalıdır. Şeftali, tatlı elma, armut reçeli yapılacağı zaman limon suyu daha fazla kullanılmalıdır.

 

Reçele farklı bir aroma katmak için karanfil, tarçın, taze menekşe, yasemin yaprakları ekleyebilirsiniz.

 

Doğal yollarla, katkı maddesiz ve el emeği ile hazırladığınız şeker içeren reçel, marmelat, pekmez gibi tatlara lütfen metal kaşık değdirmeyin.

 

Reçelin kıvamını anlamak için bir miktar suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir.

 

Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış süzgeçle alınmalıdır.

 

Yaptığınız reçeli sıcak ve iyice kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız. Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz.

 

Kavanozları reçel sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatmalısınız. Reçel soğumadan kavanoza doldurulmalıdır. Reçelin kavanozda kapağı açık bir şekilde soğuması gerekir. Soğurken kavanozun üzerine peçete kapatabilirsiniz.

 

Soğuttuğunuz reçel açık renkli olursa reçeli bir tepsiye dökerek üzerini tülbent ile örtün ve güneşte koyulaşmaya bırakın.

 

Kavanozlar ışık görmeyen, oda sıcaklığında, ferah yerlerde saklanmalıdır.

 

Reçel şekerlenirse ne yapılır?

 

Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır.

 

Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın. 

 

Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla beraber sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz.

Kampanyalar
Kampanyalar