Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi

İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi

İster ana yemeğin yanında zeytinyağlı meze olarak sunum yapın, isterseniz de ana yemek olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Ülkemizde en çok tüketilen yiyeceklerin arasında patlıcan ilk sıralarda yer almaktadır. İster ana yemeğin yanında zeytinyağlı meze olarak sunum yapın, isterseniz de ana yemek olarak misafirlerinize ikram edebileceğiniz imam bayıldı yemeği için malzemeleri hazırlayın. Ana malzemesinde patlıcan olan, soğan ve sarımsak ile ayrı bir lezzete dönüşen imam bayıldı yemeği, vejeteryanlar için de uygun bir yemek türüdür. Hünkar beğendi ile imam bayıldı favori patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yapımı çok basit olan imam bayıldı yemeği için malzemeleri sizinle paylaştık. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır? 

İmam bayıldı tarifi arayanlar için hiçbir yerde bulamayacağınız zeytinyağlı imam bayıldı yapmanın püf noktalarını özel olarak hazırladık.

İmam Bayıldı için malzemeler

1 kilogram patlıcan
3 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz

İmam Bayıldı Tarifinin Pişirme Önerisi

İmam bayıldı tarifini daha sağlıklı bir şekilde hazırlamak isterseniz; kabuğunu alacalı bir şekilde soyduktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz patlıcanları üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın. Sonrasında hazırladığınız soğanlı harçla doldurup fırında pişirmeye devam edin.Arzu ettiğiniz baharatları soğanlı harca katabilir, fırına girecek imam bayıldıların üzerine sivri biber dilimleri ekleyebilirsiniz.

 

İmam Bayıldı Tarifi

Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.

Sarımsaklar soyulur.

Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.

Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.

Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.

Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.

Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.

Fırın tepsisine çok az miktarda salçalı sıcak su ekleyip, imam bayıldıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun..

Kampanyalar
Kampanyalar