Whatsapp ile sipariş vermek için dokunun
AnasayfaÜrünlerÜye GirişiSepet0İletişim

Deniz Börülcesi nerede yetişir

Deniz Börülcesi nerede yetişir

Deniz börülcesi tuzlu ve ekşi bir tadı olan bir bitkidir. Deniz börülcesi sirke ile beraber tüketilir.

Deniz börülcesi tuzlu ve ekşi bir tadı olan bir bitkidir. Deniz börülcesi sirke ile beraber tüketilir. Sarımsak, limon ve zeytinyağı ile salatası da hazırlanır. Türkiye'de özellikle Akeniz'de deniz kenarlarında yetişmektedir.


Deniz kıyılarında suların çekilmesi ile boşalan alanlarda yetişir. Deniz börülcesi kökleri suyun altında kalır ve tuza dayanıklıdır. Deniz börülcesi, çiçekli bitkilerin tuza en dayanıklı olanıdır.Ancak tuz, deniz börülcesinin dayanabildiğinden daha yüksek olursa bitki kırmızı bir renk alır ve sonunda ölür. Deniz kıyılarında ya da deniz suyunun nüfuz ettiği topraklarda yetişen deniz börülcesi filizlenebilmek için ise tatlı suya ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple filizlenmesi yağmur ya da sel sonrası olabilmektedir. Tohumlar tatlı su bulamadıkları durumda toprak içinde uzun süre filizlenme yeteneklerini korurlar.


İyotlu topraklarda yetiştiğinden iyot eksikliğine bağlı guatr hastalığına iyi gelir. İdrar artırıcı ve kuvvet vericidir. Çiğ tüketildiğinde mutlaka sirke kullanmak gerekir.

 

Kampanyalar
Kampanyalar